mandag den 16. juni 2008

Historielaboratoriet

Det Historiske Hus i Odense (ikke at forveksle med Historiens Hus) har med Rasmus Dalberg og Susanne Willers i spidsen, lavet et rigtig sjovt og spændende site til historieformidling.

Historielaboratoriet er foreløbig opdelt i to dele: "1807 - Københavns bombardement" og "Flammen og Citronen".
Begge dele er rettet mod 7.-9. klasse, samt 1. og 2. G, og lægger stor vægt på den visuelle, interaktive formidling. Der er mulighed for at spille og se fakta fremvist på forskellig vis.
"1807 - Københavns bombardement" har et ekstra twist ved at lægge vægt på kontrafaktisk historie: Hvad ville der være sket, hvis....
"Flammen og Citronen" tager udgangspunkt i filmen og filmens baggrundsmaterialer, samt interview og andre oplysninger om de personer, som filmen tager udgangspunkt i.

Det er godt at se, hvordan internettet giver mulighed for at formidle fag som f.eks. historie. Jeg håber, at Historielaboratoriet har mere godt i vente med flere perioder af Danmarks historie, og jeg håber ligeledes, at folkeskolen får øjnene mere op for alle de tilbud og supplementer, der er til undervisningen, på nettet.

2 kommentarer:

Henning Sørensen sagde ...

Kort tid efter, at "Flammen og citronen" havde premiere, blev to gymnasieelever interviewet til TV-Avisen om deres indtryk af filmen. De var begge blevet grebet af historien og havde fået lyst til at vide mere om dens baggrund. Hvad gjorde de så? Gik på biblioteket og lånte én af de hundredevis af bøger om besættelsestiden? Tog på Frihedsmuseet eller det nærmeste lokalhistoriske arkiv? Nej - de fandt den information de ledte efter på nettet!

Anonym sagde ...

l?se hele blog, pretty good