fredag den 31. august 2007
Ud til folket med lokalhistorien
Til møde forleden i Lokalhistorisk Netværk var der mange interessante ting omkring mulighederne for den lokalhistoriske formidling oppe at vende. Vi diskuterede bl.a. mulighederne for forskellige samarbejdspartnere. En arkivar var blevet kontaktet af en lokal geocaching-forening (dem der laver gps-skattejagter), om de i foreningen og i de poster, der ligger ude i landskabet måtte bruge nogle lokalhistoriske historier fra arkivet. Måske var sådan noget som geocaching (der er i god vækst) et godt sted at få lokalhistorien ud i landskabet, hvor det er relevant. Eller hvad med et samarbejde med ejendomsmæglere, der (billigt) kan få den lokale historie på de huse, de har til salg, med i billedmaterialet på nettet - omvendt kunne arkivet og museet så få de professionelle fotografier af husene i byen (billigt) i retur. Eller hvad med et tættere samarbejde med turistforeninger om fælles lancering af kulturhistorie og turisme på nettet? Mulighederne er mange, og der kunne måske være en ide i at få lokalhistorien ud, der hvor folk er og efterspørger den - men hvor langt ud på "det kommercielle marked" er de kulturhistoriske institutioner interesserede i at gå? Eller har de nok i sig selv? Går det ud over fagligheden? Og er det en risiko, der er værd at tage?
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
2 kommentarer:
Jeg har også først for nyligt hørt om geocaching - og har indtryk af at det vireligt er en samling vildt dedikerede mennesker (måske lidt nørdet)
Men netop det med den geografiske indgang tror jeg er både vigtigt og interessant at bide mærke i. Vi ser jo netop nu en øget interesse (og muligheder) for at arbejde med geografi som indgang til divere sites. GoogleMaps, fx.
Jeg tror at fremtiden i høj grad ligger i præcis nogle af disse ting - fx "kulturarvs-turisme" mashups med geografisk indgang,
Hej.
I kan læse mere om Geocaching i det nye PDF blad Geocacheren.
www.geocacheren.dk
En Geocacher kan være en person eller en familie der iforvejen boltrer sig på internettet og med teknik som GPS til navigation og som pludselig finder ud af at der ligger spændende historier udenfor døren. Så bliver man hurtigt grebet af lokalhistorien, og sætter sig dybt ind i den hvis man selv skal ligge en cache på det pågældende sted. På 1/2 år er der langt ca 1100 cacher rundt i Danmark så det er nærmest overvældende.
Mvh
Jan Hynneke
redaktionen@geocacheren.dk
Send en kommentar