Nu har lokalhistorisk Netværk og mange andre i ABM-sektoren flirtet med web 2.0, men der er intet, som er i nærheden af det, som en god kollega præsenterede mig for - et fantastisk web 2.0 projekt, som foregår i USA.
Footnote.com er en stor social website, som ligger inde med over 25 millioner indscannede dokumenter, billeder o.lign. Herunder tekster fra den amerikanske revolution, Lincoln attentatet, forskellige FBI sagsmapper og UFO raporter fra Project Bluebook.
Derudover er der et mekka for slægtsforskere i form af indscannede passagerlister fra skibe, dåbsattester, fødselsattester, dagbøger, breve og meget mere. Eftersom private selv sidder og scanner disse dokumenter ind, er der ingen grænser for, hvad man kan finde.
Der er ligeledes mulighed for at søge i de amerikanske arkivers digitaliseringer, og der er mulighed for brugergenerede registre. Så hvis man læser et gammelt brev, så kan man markere et navn, sted, etc. og lave det til en del af registret, så næste gang der bliver søgt på navnet, vil dokumentet figurerer i posterne.
Som Footnote.com selv skriver:
“We want to be more than just another record repository on the Web,” says Wilding. “We are building a social environment where people can share, collaborate, and discuss their discoveries with family, friends, and others with similar interests.”
Så vidt jeg kan se, er det et gratis site, men det udelukker selvfølgelig ikke, at der kan være begrænsninger.
Prøv at besøg siden - TÆNK, hvis vi havde lignende i Danmark - enhver historikers og slægtsforskers drøm.
tirsdag den 4. marts 2008
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
2 kommentarer:
Jeg har selv i forskellig sammenhæng brugt footnote.com og kan varmt anbefale den. Men man kan diskutere, om forretningsmodellen er hensigtsmæssig, synes jeg. Er det den optimale form som de har fundet mellem basic og (betaling) premimum account?
Jeg kan iøvrigt kvittere med et andet link, nemlig genlines bygdeband, som nu er kommet op. Det ville være fantastisk med lignende sites i Danmark, og der er ingen tvivl om at tiden nok er ved at være moden. Men bliver det den lokalhistoriske og kulturhistoriske verden, som laver noget sådant - eller et privat firma? Umiddelbart tror jeg godt at jeg véd, hvad jeg (desværre) ville sætte mine penge på......
Send en kommentar